tomasns Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam wszystkich :)stoję przed dużym dylematemwybrałem świadomie rower Cube LTD Race 29 2x 2017 https://cube.pl/rowery_2017/hardtail/ltd/cube-ltd-race-2x-blackline-2017/Świadomie ponieważ pasuje mi mniej sportowa geometria ramy .Problem mam w doborze odpowiedniej wielkości ramy.Mam 192 cm wzrostu, wewnętrzna długość nogi to 91 cm .Nie wiem czy zdecydować się na ramę 19" czy 21 "Wiem że rama 19 da lepszą zwrotność itd ale czysto teoretycznie powinienem mieć ramę 21 "Bardzo proszę wszystkich o pomoc. Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Skoro jest też dostępna rama 23' to odpowiedz sobie na pytanie dla kogo ona jest. Ja mam 177cm wzrostu i nogę ok 82cm. Dla mnie jest dobry rozmiar 19 choć w kalkulatorach moglbym miec i 20'. Oczywiście bierz 21' Odnośnik do komentarza
tomasns Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za odpowiedz ;)Jeździłem na jednej i drugiej ramie ( testowałem przed sklepem wiec wiele z tej jazdy nie wyniosłem ) i o wiele lepiej czułem się na 21" jednak z 3 gości pracujących w tym sklepie każdy z nich mówi bierz 19 :) Goście mega doświadczeni w rowerach więc dlatego mam mętlik w głowie Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 A weź podpytaj tych fachowców ze sklepu na jakich oni ramach jeżdżą? :D Ciekawy jestem bardzo. Odnośnik do komentarza
tomasns Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 No właśnie na ramach o rozmiar mniejszych niż by mogli mieć Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ja też lepiej się czuję na mniejszej ramie, ale są jakieś granice. Moim zdaniem osoba o wzroście 182cm według kalkulatora raczej będzie 21', więc taka osoba może pomyśleć o mniekszej ramie 19'. Dla wzrostu 192cm bym się nie zastanawiał i brał 21. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi