Majer1982 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie znalazłem nigdzie tego tematu a jeśli byłem mało spostrzegawczy to z góry przepraszam. Prosze o pomoc w doborze przedniego bagaznika kompatybilnego z golenia amortyzatora sr suntour nex. Dzieki za pomoc i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zależy pod jakie sakwy. Nie wszystkie sakwy są kompatybilne z nieoryginalnymi bagażnikami (np. Crosso). Odnośnik do komentarza
Majer1982 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Wlasnie chodzi mi o crosso i znalazlem do nich bagaznik tej samej firmy. Mysle ze bedzie oki :) Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Sprawdź czy obejmy będą pasowały do średnicy Twojego widelca. Reszta powinna być ok. Odnośnik do komentarza
Majer1982 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Sprawdzilem, wszystko ma pasowac :) a jak u Ciebie rowerowy365, projekt przyczepki juz jest ? Ja postawilem jednak na dodatkowe dwie sakwy przednie. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Chwilowo tylko teoretycznie, bo w nieogrzewanym garażu ciężko robić jakieś przymiarki ;) Czytam cały czas na temat przyczepek i widzę, że ludzie jednak mało je używają na wyjazdy. Sakwy chyba są jednak bardzie j uniwersalne. Odnośnik do komentarza
Majer1982 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Chyba tak. Ja juz dokonalem zakupu przedniego bagaznika i dodatkowych mniejszych sakw. Mysle ze spokojnie zapakuje sie na kilkudniowe wypady. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Odkopuję stary temat. Sprawa dotyczy przedniego bagażnika. Chodzi mi taki po głowie na jakiś dłuższy wypad. Oczywiście można spróbować zapakować się tylko w tylne (do tej pory tak robiłem) albo spróbować BikePacking ale najpierw próba z przednim. Wpadły mi w oko dwa - Sport Arsenal i Crosso. Wolałbym ten drugi. Crosso pisze, że ładowność do 15 kg. ale... jeśli będzie zamontowany jedynie na obejmy (bez dodatkowego montażu na piwotach) to jedynie 5 kg! Niestety u mnie siedzi XCM w wersji jedynie pod tarcze więc kiepsko. SA pisze, że ładowność 10kg i nie znalazłem żadnych punktów pisanych małym drukiem. Zakładam więc, że zawsze będzie 10 kg. Innych bagażników nie mam jak zamontować - brak jakichkolwiek innych otworów montażowych na amorku. Czy da się bardziej obciążyć Crosso? Nie przychodzi mi żaden dodatkowy sposób podwieszenia bagażnika, tak aby zastąpić montaż na piwotach. ewentualnie może jakieś dodatkowe obejmy/podpórki gdzieś przy osi. Czy ktoś przerabiał ten temat? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi