barsta Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Hej. Powoli przeszukuje internet z zamiarem kupna butów do pedałów platformowych na nowy sezon. Niestety jest problem - te które sobie upatrzyłem ( http://www.ubyk.co.uk/static_files/catalog/full_images/shimano-am700-shoes_BAM700.jpg ) sa ciężko dostępne w moim rozmiarze(45) a kultowe już five ten mają lekko zabójcze ceny. Ma ktoś jakieś sprawdzone propozycje butów(nie spd) do powiedzmy 300pln? W tym sezonie tak poleciałem z kasą na rowerowe szpeje, że 500 pln za buty po prostu mnie zabija:P Czy pozostają mi po prostu skejtowe buty z Croppa? :( Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Trudno znaleźć dobre buty na platformy poniżej 300 zł. Ja jeżdżę w 5/10 za jakieś niecałe 400, ale zajrzyj na rowerowy.com ostatnio mieli przceny, może jeszcze mają Odnośnik do komentarza
barsta Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 a jak jakosciowo te buty bo czytalem ze ostatnio popsula sie trwalosc w 5/10? Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 zależy jak kto jeździ. Ja po połowie sezonu na swoich nie widzę zużycia, ale kolega zarzyna dwie pary w sezon, no ale on też urywa łańcuchy na podjazdach i łamie szprychy :D Inny jeździ już 3 lata i buty całe - oczywiście zużyte stosownie do wieku. Odnośnik do komentarza
FormickiBike Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgadza się, wszystko zależy od stylu jazdy i do tego też sprowadza się jakość obuwia, wiadomo ze za tą dobrą trzeba trochę zapłacić, natomiast teraz są fajne promocje właśnie w sklepach internetowych, co do samej trwałości w 5/10 to nie obawiałbym się o nią, znam osoby które mają je już któryś sezon z rzędu. Odnośnik do komentarza
barsta Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedzi. Udało mi się w końcu kupić shimano AM41 w moim rozmiarze - zobaczymy co są warte:) Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Gdyby ktoś poszukiwał jeszcze butów, to powiem, że najważniejsze jest, by pamiętać, że jeżeli bardzo dużo jeździ się na rowerze i są to wycieczki zarówno długodystansowe na rowerze szosowym, jak również ostre zjazdy rowerem górskim, warto mieć w domu dwie różne pary botów. Nie ma modelu, który sprawdzi się właściwie wszędzie. Pomyśleć, że jeszcze kiedyś miałam wątpliwości :D Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi