Maslak Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Witam wszystkich. Mam 185 cm wzrostu .....właśnie co do rozmiarów KTM Ultra Sport nie znam się na rowerach i zaufałem sprzedawcy Rower MTB KTM Ultra Sport | Centrum. Rowerow, gdzie wg ich tabeli rozmiarowej pod wzrost 185 cm poddany jest rozmiar w calach a nie w rozmiarach xl itd i zalecają 21 cali pod wzrost 182-191. Byłem przekonany że zamawiam rower wg tabeli producenta XL A tymczasem przyszedł rower XXL. Wg infolinii ta rama ma specyficznie małe wymiary i oni jako sklep rozmiar ramy określa się w calach...... Oznacza on odległość od środka suportu do końca rury podsiodłowej. Wielkość ta może się różnić w zależności od producenta. Aby uzyskać rozmiar w centymetrach, wystarczy pomnożyć rozmiar przez 2,54..... Wg wymiarów KTM rama Xl jest od 182 do 190. A XXL powyżej 190. Teraz jak się prawidłowo przymierzyć do ramy czy nie jest za duża, możecie coś doradzić. Swego czasu przymierzałem się do Rocraider XC 120 i lepiej czułem się na XL niż na L Dziękuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi