Yack55 Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września Witajcie ! Mam na celowniku parę rowerów i nie chciałbym wtopić na początku więc pytanie do ludzi którzy mają doświadczenie- budżet 4500 - Unibike Zethos , KTM X life , Cube Nature EXC , Giant Roam 1 - co wybrać? Dodam że jazda typowo rekreacyjna po ścieżkach rowerowych i okolicznych raczej asfaltowych drogach oraz czasem drogi szutrowe. Podoba mi się Zethos ale brakuje mu powietrznego amora z przodu a ta reszta takowe posiada - czy wypowie się ktoś doświadczony czy jest spora różnica w działaniu i nie warto przy tej kwocie pchać się na siłę w Zethosa ? Z góry dziękuję za rady i opinie . Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza
michalje Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września Jak Ci się podoba Unibike to go bierz. Amorek powietrzny fakrycznie robi sporą różnicę, jednak raczej nie dla Ciebie. Po prostu nie poczujesz. A zwykły bardzo łatwo serwisować. Od siebie z rowerów krosowych i tak zawsze polecam unibike. Odnośnik do komentarza
Yack55 Opublikowano 2 Września Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września Czyli jednak różnica w amortyzacji jest spora ...a co sądzicie o KTM X life 1964 lub Giancie Roamie 1 - czy nie są to lepsze jakościowo rowery od UNIBIKE ? Odnośnik do komentarza
michalje Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września 17 godzin temu, Yack55 napisał(a): Czyli jednak różnica w amortyzacji jest spora ...a co sądzicie o KTM X life 1964 lub Giancie Roamie 1 - czy nie są to lepsze jakościowo rowery od UNIBIKE ? Ja różnic w jakości względem firm bym nie szukał... Ten Unibike może być nawet sporo lepiej przygotowany i wykonany. Mówię to z doświadczenia po takich firmach jak cannondale, specialized, i ostatnio trek... KTM nie miałem nigdy, z Giantem było różnie, ale to było lata temu. Tej amortyzacji na Twoim miejscu też bym nie brał tak pod uwagę. Sprężynę naprawdę sporo łatwiej serwisować no i taniej przede wszystkim. Odnośnik do komentarza
Yack55 Opublikowano 3 Września Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 20 minut temu, michalje napisał(a): Ja różnic w jakości względem firm bym nie szukał... Ten Unibike może być nawet sporo lepiej przygotowany i wykonany. Mówię to z doświadczenia po takich firmach jak cannondale, specialized, i ostatnio trek... KTM nie miałem nigdy, z Giantem było różnie, ale to było lata temu. Tej amortyzacji na Twoim miejscu też bym nie brał tak pod uwagę. Sprężynę naprawdę sporo łatwiej serwisować no i taniej przede wszystkim. Bardzo dziękuję za cenne wskazówki ! Odnośnik do komentarza
Malaka Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Ja bym zwrócił uwagę na napęd i który będzie bardziej odpowiedni dla Ciebie. Unibike ma2x11, a taki Giant 1x11. Nie jest powiedziane że jeden napęd jest lepszy od drugiego. Tu akurat wiele zależy od posiadacza roweru, po jakim terenie jeździ, jak ciężką ma nogę. Widziałem te Gianty Roam i to bardzo fajne i wygodne rowery. Ja bym właśnie szedł w Gianta. Na tą chwilę już są po ok. 4500 pln, a zaraz koniec sezonu to i obniżki się zaczną. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi