CriseQ Opublikowano Niedziela o 23:51 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:51 Hej, używałem lupki na forum, ale każdy tylko szukał - nigdzie nie było finalnego rozwiązania co by miało poświadczyć o tym, ze ktoś zmienił 30T na 34T. Zatem jak to jest? Czy są tutaj aktywni użytkownicy, którzy dokonali takiej zmiany z 30T na 34T? Czy musieliście wymieniać łańcuch na dłuższy? Byłbym wdzięczny za info, ciężko cokolwiek znaleźć pewnego w sieci, a nie chce się bawić w rzeźbiarza. Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano Poniedziałek o 05:51 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 05:51 Pisałem Ci w którymś temacie, że do EXPL 540 wejdzie 34t i to jest max. U mnie jest deorka więc rozmiar zębatki to 96 BCD. Nie wiem, czy Cues coś w tej kwestii zmienia czy nie. Jeśli chodzi o łańcuch to w moim egzemplarzu było KMC X10 116 ogniw i nie zmieniałem go przy przejściu na 34t i tak jeżdzę. Odnośnik do komentarza
CriseQ Opublikowano Poniedziałek o 10:14 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 10:14 4 godziny temu, ozzmozz napisał(a): Pisałem Ci w którymś temacie, że do EXPL 540 wejdzie 34t i to jest max. U mnie jest deorka więc rozmiar zębatki to 96 BCD. Nie wiem, czy Cues coś w tej kwestii zmienia czy nie. Jeśli chodzi o łańcuch to w moim egzemplarzu było KMC X10 116 ogniw i nie zmieniałem go przy przejściu na 34t i tak jeżdzę. Kojarzę, ale nie mogłem tego znaleźć. Zmierzyłem u siebie rozstaw i jest również 96BCD asymetryczne. U mnie naliczyłem 112 ogniw, więc zakładam, że bez wymiany łańcucha by się nie obeszło. Czy mógłbyś polecić jakąś zębatkę 34T, która by pasowała? Znalazłem na allegro jakiś Deckas, chyba kolega Pepe go podsyłał. Brać bez obaw czy jest coś innego bardziej pewnego? Odnośnik do komentarza
ozzmozz Opublikowano Poniedziałek o 10:59 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 10:59 Ja brałem zębatkę 32 i 34 od majfrendów Deckas - nie zaobserwowano niczego niepokojącego. Jedna i druga działa po zamontowaniu prawidłowo na starej kasecie i starym łańcuchu. Co do łańcucha - sprawdź najpierw jak bardzo będzie napięty wózek przerzutki po wymianie zębatki, a jak będzie trzeba to kupisz dłuższy za zaoszczędzone pieniądze (Deckas zamiast Deore). Ostatnio na amazonie kupowałem CN-HG601 (11 rzędowy pasuje do 10 rzędów bez kłopotu) za 68 zł i masz pewność, że to orygniał. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi