Skocz do zawartości

Wkładki do butów rowerowych (Trek)

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem dodać moją opinię na temat wkładek do butów: Trek BioDynamic

Co to jest?

Zainteresowane osoby odsyłam do strony producenta gdzie jest wszystko opisane:
https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/odzież-rowerowa/buty-rowerowe/części-i-wkładki-do-butów-rowerowych/wkładki-do-butów-rowerowych/wkładki-do-butów-rowerowych-trek-biodynamic-dla-łuku-średniej-wysokości/p/37293/?colorCode=yellow

Dlaczego to kupiłem?

Miałem lekki problem z bólem stóp (bardziej prawej stopy) w okolicy gdzie pod butem przechodzi oś pedału, dodatkowo niekiedy lekko bolały mnie biodra
Jeżdżę na gravelu w butach SPD (Shimano), które mają 4 lata i miałem wrażenie, że fabryczna wkładka w bucie mogła się już zużyć i to może być potencjalną przyczyną moich dolegliwości.

Co to daje?

W moim przypadku znaczne złagodzenie (myślę, że o ok. 70%) bólu stóp oraz wyeliminowane bólu bioder (mam średnią wersję, żółtą)
Mam wrażenie, że te wkładki dają takie odczucie, że można mocniej deptać korby - jest takie fajne uczucie lepszego podparcia stóp i lepszego oddawania mocy
Dodatkowym bonusem jest to, że to wydajniejsze pedałowanie przekłada się na ciut większą prędkość ale dla mnie priorytetem był komfort jazdy i z tego zadania te wkładki wywiązują się super.

Może ktoś z Was ma takie lub inne wkładki i chciałby się podzielić swoją opinią?