Skocz do zawartości

Licznik rowerowy - apka na telefon wyświetlana w poziomie

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem już zniechęcona, dlatego trafiłam tutaj.

Chciałabym zastąpić kilka urządzeń telefonem - kamera, licznik, takie tam.

Kamera w telefonie najlepiej sprawdza się, gdy telefon jest przymocowany do roweru w poziomie. Jeśli mam na nim jednocześnie wyświetlać licznik (prędkość, dystans - nie musi mieć wodotrysków), to dobrze by było, żeby aplikacja akceptowała obrót ekranu. Jak dotąd (drugi dzień szukania i grzebania) takiej nie znalazłam. Ktoś, coś...?

Będę zobowiązana ;)

Nie wiem jak te jazdy wyglądają i co ma być robione ale raczej nie tędy droga. Wręcz odwrotnie.

Nie wszystkie aplikacje działają w podzielonym widoku na ekranie a tym bardziej jeszcze poziomo zakładając, że kamera i inne mają być wyświetlane równocześnie. Osobno apka kamery telefonu powinna dać radę bez problemu tzn. poziomo tak jak i wiele aplikacji robiących za licznik np. Zeopoxa lub aplikacje nawigacyjne z opcjami licznikowymi (mapy.com OsmAnd, Komoot, Strava itd.) Zakładam, że nie chodzi o zabawę w robienie widoku z ulicy pod Mapillary czy coś podobnego.

Jeżeli masz telefon z stabilizacją optyczną aparatu to trzymanie go w uchwycie telefonu na rowerze to prosta droga do uszkodzenia jej. Filmy (obraz i dźwięk) nagrywane podczas jazdy będą "cudowne". Telefon też jako całość ma większą szansę na spotkanie z czymś twardym i rozkład na części lub w najlepszym przypadku pęknięcie, wymiana ekranu.

Powodzenia z baterią i działaniem, widocznością ekranu telefonu podczas gorąca. Dobry powerbank też się przyda albo dwa i niedługo wizyta w serwisie by wymienili gniazdo USB w telefonie.