Tomson333 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Cześć zastanawiam się co wybrać z tych dwóch rowerów jeżdże głownie asfaltem. Nie jestem chyba przekonany co do napędu 1x(polygon) i czy opona 45(polygon) jest jeszcze okej po asfalcie czy już bardziej w teren? https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-x-rwr-heist-x7 https://bmsbike.com/product-pol-1244016-Rower-crossowy-Giant-Roam-1-Disc-2024-Black-Diamond.html?country=1143020003&selected_size=134&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw47i_BhBTEiwAaJfPpsuKmNzUdrEIY0nqkdKdE_Jgfr2jhVNqTtwFZlfyVes9SiXJuwF0ERoCW10QAvD_BwE Odnośnik do komentarza
liverpoolczyk02 Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Wtb Riddler to opona gravelowa, więc jest przeznaczona na ubite nawierzchnie inne niż asfalt. Owszem, może być też szybka na betonie, ale jeśli będziesz jeździć głównie po asfalcie, preferowane są semislicki, czyli gładsze oponki. A co do szerokośc, wiem, że teraz jest taki trend, że oryginalnie do crossów wsadzają po 42 mm, ale 45 mm to już przesada. I dlaczego wybór sprowadza się tylko do tych dwóch crossów? Odnośnik do komentarza
Tomson333 Opublikowano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 5 minut temu, liverpoolczyk02 napisał(a): I dlaczego wybór sprowadza się tylko do tych dwóch crossów? Jestem otwarty też na inne propozycje mam 190 110kg więc rama xl przeważnie coś sensownego jest niedostępne Odnośnik do komentarza
gosc Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 16 godzin temu, liverpoolczyk02 napisał(a): Owszem, może być też szybka na betonie, ale jeśli będziesz jeździć głównie po asfalcie, preferowane są semislicki, czyli gładsze oponki. A co do szerokośc, wiem, że teraz jest taki trend, że oryginalnie do crossów wsadzają po 42 mm, ale 45 mm to już przesada. Niekoniecznie. Mam teraz opony 1.70 z wyższym bieżnikiem. Jeżdżę w 99.9% po asfalcie i itp. i jest spoko, więc nie muszą być to tylko "semislicki". 🙂 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi