karioka Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Witam, dzień dobry jako nowa osoba na forum 🙂 Waham się pomiędzy dwoma rowerami: Marin Bikes | 2024 Gestalt 2 Rower gravelowy Marin Headlands 1 700C 2023 gloss charcoal/black/roarange - Sportano.pl Gestalt - ok. 6000zł, pełen grx, dość ciężki 11,5 kg, aluminium , od razu do wymiany kierownica i opony Headlands - karbon, 9000zł - i to jak sądzę jest dobra cena za rower karbonowy, waga nieznana, pewnie ok 10kg, do wymiany kierownica i prawdopodobnie mostek No i pytanie: czy dla amatora korzyści z posiadania karbonowego, nieco lżejszego roweru są warte dołożenia tych 3 tys, czyli w sumie sporej kwoty (wiem, że to subiektywne, ale naprawdę mam paraliż decyzyjny :)). Dobrze by też było, gdyby ktoś bardziej obeznany osprzętowo porównał oba rowery. Oba mi się podobają, lubię Marina, Headlands podoba mi się bardzo. Geometria podobna. W Gestalcie zniechęca mnie trochę waga. Z kolei Headlands sporo przekroczy budżet, który miał wynosić 7,5 tys i chcę mieć pewność, że warto odżałować. Jeżdżę rekreacyjnie, w tygodniu do 70km, weekendowo 100km+. Odnośnik do komentarza
Przemeg Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Serio nie chcesz rozważyć innego roweru niż Marin? To raczej średnie ramy. Odnośnik do komentarza
karioka Opublikowano 8 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Rozważyć mogę, jak najbardziej, ale chcę żeby geometria była podobna tj. gravel, ale bardziej w stronę road+ niż mtb, z możliwością założenia opon powyżej 40mm. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi