witek Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Mam nowy rower, który ma dopiero 2 dni ma hamulce bodajże "cantilever" i podczas hamowania wydobywa się pisk z przednich hamulcy natomiast z tylnych również wydobywał się pisk, ale tera, jest zdecydowanie mniejszy, słyszałem, że tak może być po zakupie nowego roweru, ponieważ bodajże farba musi się przetrzeć no i tak jakby to się sprawdzało, bo hamuje praktycznie cały czas tylnymi hamulcami i pisk wydobywa się tak naprawdę tylko wtedy gdy bardzo, bardzo powoli hamuje. I moje pytanie brzmi czy to prawda, że ten przedni hamulec nie będzie piszczał, gdy farba się przetrze? Odnośnik do komentarza
witek Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 @ref Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Hej, za bardzo nie ma tam farby, żeby się cokolwiek przecierało :) Nie wiem czy klocki w cantileverach da się tak ustawić, jak w V-Brake. Ale jeżeli się da, to przy pomocy karty kredytowej można ustawić je tak, aby przód klocka docierał do obręczy szybciej niż tył. To często pomaga na piszczenie. Pokazywałem to w tym odcinku Rowerowych Porad: Odnośnik do komentarza
nikobiker Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Niestety nie opdpowiem ci na to pytanie ale mi sie wydaje że tak bedzie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi