witek Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Mam pytanie, a mianowicie jakie biegi ustawiać na daną trasę? Jakie biegi ustawiać podczas jazdy na terenie płaskim, jakie na wjazd pod górkę oraz jakie na zjazd z górki i jakie po terenie wy bojowym? Bardzo proszę o pomoc, bo to ważne. Odnośnik do komentarza
rock85 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Zastrzeliłeś mnie pytaniem. Ustawiasz biegi tak, żeby Tobie było dobrze Odnośnik do komentarza
witek Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 No ok fajnie. Ale słyszałem, że gdy, ustawisz np. 1:6 to, jest źle dla roweru -.- I w tym problem, że nie, wiem jak dobrze ustawić więc, chciałem się spytać ludzi, którzy coś się na tym znają i jak oni mają ustawione biegi. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nikt Ci nie poda dokładnej instrukcji kiedy jaki bieg masz wrzucić,tak jak napisał rock85 przełożenia dobierasz pod siebie i swój styl jazdy.W skrócie kiedy czujesz że jedzie Ci się ciężko,twardo pedałujesz zrzucasz na lżejsze i odwrotnie kiedy mielisz korbą a prawie stoisz w miejscu to wrzucasz na twardsze.Musisz po prostu jeździć a dobór przełożeń sam się wypracuje.Innym rozwiązaniem jest licznik z pomiarem kadencji. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 No ok fajnie. Ale słyszałem, że gdy, ustawisz np. 1:6 to, jest źle dla roweru -.- I w tym problem, że nie, wiem jak dobrze ustawić więc, chciałem się spytać ludzi, którzy coś się na tym znają i jak oni mają ustawione biegi. A, o to Ci chodziło,proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=9_PlADuw4JY Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Chłopaki dobrze prawią. Sam musisz się tego nauczyć. Warto też obejrzeć wideo poradnik Łukasza. Odnośnik do komentarza
nikobiker Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że musi być tobie wygodnie, a jeżeli łańcuch faktycznie się krzywi podczas gdy jest np na biegu 7 i 3 to twoja decyzja albo częsta wymiana albo komfort Odnośnik do komentarza
brachu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Generalnie zasada jest taka, że unikasz takich ustawień przełożeń: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi