jajcun Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Witam wszystkich! Zaczynam przygodę z serwisowaniem moich rowerów. Duża rodzina, każdy jeździ i trzeba utrzymać rowery w dobrej formie :) Mam pytanie odnośnie wymiany zębatek w mojej korbie. Nie mogę doszukać się informacji na necie jakim kluczem zdjąć pedał z mojej korby. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
jajcun Opublikowano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Dodam że korba Shimano, 3x9. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Pedały do korby przekręcane są zazwyczaj kluczem płaskim 15mm ew. od strony osi pedałów hex 8mm (rzedziej 6mm). Na zdjęciu pokazujesz miejsce po śrubie mocującej ramię korby do suportu. Po odkręceniu tej śruby należy użyć odpowiedniego (w zależności od typu suportu) ściągacza - np.: Ściągacz do korby na kwadrat BT-24B - Biostern (abstore.pl) Odnośnik do komentarza
jajcun Opublikowano 18 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Bardzo dziękuję za odpowiedź! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi