cy3ul Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Cześć wszystkim,Chciałbym się poradzić ponieważ mam problem prawdopodobnie z tylnym kołem lub tarczą hamulcową.Problem mam taki, że gdy siądę i zacznę jechać słyszę chwilowe (nie ciągle) obcieranie jakby tarczy hamulcowej o klocki hamulcowe. Ten problem mam tylko jak jadę, czyli przy obciążeniu. Jak rower stoi na stojaku, koło pracuje prawidłowo bez obcierania. Mam lekko scentrowane koło. Czy to może być powodem? Podpowie ktoś jak celnie zdiagnozować problem?Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Krzywe koło nke ma wpływu na ocieranie tarczy. Jak obciążasz rower to rama sie wygina więc zacisk hamulca przemieszcza się nieco względem tarczy. Trzeba trochę cierpliwości i ustawić pozycję zacisku względem tarczy tak żeby klocki nie miały kontaktu z tarczą również pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza
cy3ul Opublikowano 23 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ok. Dzięki za podpowiedź. Podziałam.Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi