Jaco94 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Witam, mam problem z manetką zmiany biegów w rowerze Spartacus Cross 4.0 wersja 2019. Po zmianie uszkodzonej linki i pancerzy przerzutki tylnej przerzutka działa mi odwrotnie tzn. wcześniej mając na manetce 1 łancuch był na najmniejszej zębatce a teraz jest odwrotnie. Nie rozbierałem mechanizmu manetki, zdjęta tylko obudowa w celu przesmarowania mechanizmu. Jak to przestawić ? jest to klamkomanetka shimano alivio Odnośnik do komentarza
BrudnyHenryk Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 jest dobrzebieg 1 to największa zębatka = najmniejsze przełożenie = wolna jazda / pod górkę najwyższy bieg to największe przełożenie= najmniejsza zębatka = szybka jazda Odnośnik do komentarza
Jaco94 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 ok skoro jest w porządku to problem rozwiązany ? ale byłem przekonany, że było odwrotnie ? dziękuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi