Schaft Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Witam serdecznie Po użytkowaniu roweru Kross level r6 2016 przez 3/4 lata (około 20,000 przebiegu) zastanawiam się nad oddaniem roweru do serwisu - myślałem nad lakierowaniem ramy + serwis( głównie odnowa amortyzatora bo z resztą sam sobie poradzę) lub kupnem roweru w wyższej klasie ( im mniej tym lepiej ?, ale myślę że do 6000 tysięcy mógłbym wydać) Co do mojej opinii na temat R6 to jestem zadowolony, jedyny minus to może eksploatacja części (łańcuch co 3 tysięce a następnie co 6 zębatki i łańcuch ale to w tej klasie to pewnie norma). Kupiłem ten rower w promocji za 2,500 w normalnym sklepie grenn bike. Czasami sprawdzam ceny i dziwie się bo teraz jest cena ponad 3,500 ( okres letni + ten jeba.. Wirus robi swoje i może temu taka cena) Rower służy mi głównie do dojazdów do pracy i jakiś weekendowychy wypadów. Do treningu służy mi głównie rower spinningowy. Brałem udział w kilku rajdach ale to amatorskich. Jedyny prawdziwy test to było przejechanie Wisły 1300 km. Być może nowy/odnowiony rower wywoła u mnie dreszczyk rywalizacji i chęć nowych wyzwań ☺️ Ponizej dane które mogą się przydać Trasa : 80% asfalt Dlaczego MTB a nie szosówka? Podoba mi się geometria ramy a co za tym idzie pozycja podczas jazdy i to chyba tyle Waga 90 wzrost 185 Poproszę też o linki jeśli macie doświadczenie z serwisami rowerowymi z malowaniem ram. Bardzo podobają mi się rowery, które wyróżniają się z tłumu. Dobre serwisy bez malowania też mogą być ? Jako że macie dużo większą wiedzę i doświadczenie to liczę na waszą pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi