kacperolesek Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Hej Moim pomysłem jest zbudowanie single speeda od zera. Chciałbym obecnie zakreślić jakoś moją wizje określić koszty i zrealizować projekt pewnie dopiero na wiosnę. Zrobiłem wstępną jeszcze niekompletną listę części których chciałbym użyć w czym pomocny był bardzo ten artykuł, który bardzo odzwierciedla wizję mojego wymarzonego roweru, a także bardzo wiele elementów jest kalką z przedstawionego tam projektu. Lista prezentującą się poniżej chciałbym zmodyfikować głównie pod kątem użycia używanych części i zredukowania części kosztów. Moje główne pytania to: które elementy opłaca się kupić używane i gdzie ich najlepiej szukać? Które części na pewno kupić nowe? Czy wszystko obecnie do siebie pasuje pod względem wymiarów? Czy rama od Loca Bikes to dobry wybór, czy może szukać starej kolarzówki do przerobienia? Czy brać do niej widelec też od Loca, może znalezienie osobno czegoś karbonowego nie będzie lepszą decyzją? Nie mam jeszcze wybranego mostka i pedałów. Czy szukać mostka regulowanego czy nie? Ma ktoś jakiś pomysł na pedały? Zależy mi na czymś srebrnym do czego mógłbym zamontować szerokie paski i raczej żadnych nosków. Jeśli chodzi o budżet to ciężko mi powiedzieć ile będę w stanie wydać, prawdopodobnie chciałbym się zmieścić w 3k zł (obecnie za same części wychodzi więcej) razem ze złożeniem. Jeszcze dodam, że chciałbym mieć piastę flip flop, żeby czasem pośmigać na ostrym i nie myślałem o żadnych konkretnych wielkościach zębatek. A oto obecna lista: Rama loco bikes + widelec i sterówka + malowanie Sztyca gazelle Siodełko Brooks Kierownica baranek Owijki fizik Mostek ? Suport tange Pedały ? Paski ? Korba Batavus Piasta przód Piasta tył Wolnobieg Łańcuch Obręcze Kalmki Chamulce Opony Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi