Alcapter Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Cześć, proszę o radę. Zastanawiam się nad kupnem roweru (oczywista oczywistość) i nie mogę się zdecydować pomiędzy Triban RC 500 FB https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-rc-500-fb-id_8548314.html a Triban 520 FB https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-fb-id_8322799.html Ogólnie rower potrzebny mi w 95% na miasto, planuję zamontować z tyłu siodełko dla syna i zawozić go do przedszkola. Miałem okazję w sklepie usiąść na 520 niestety RC 500 jest daleko (najbliższy w Poznaniu), ale jak się uprę to pojadę odwiedzić siostrę :) . I tak moim zdaniem: 520 FB Plusy: na miejscu (Wrocław), tańszy 1900zł, lekki (1kg lżejszy od drugiego) Minusy: jakoś mi się niewygodnie na nim siedziało (nie wiem do końca dlaczego, chyba wina siodełka) RC 500 Plusy: Z opisu wynika że projektowany bardziej pod "wygodne" jeżdzenie, hamulce tarczowe, ładniejsza kolorystyka (jestem jak baba :P ) Minusy: Nie ma na miejscu, cięższy o 1kg, droższy 2300zł Główna różnica to chyba rama? W RC 500 rama to Triban Evo, natomiast w 520 B'TWIN SPORT . Ktoś coś poradzi? Bo jestem wewnętrznie rozdarty :) Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 500 będzie pod każdym względem lepszym wyborem od starego 520. Tu nie ma się nad czym zastanawiać. Odnośnik do komentarza
Alcapter Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Mataman, mógłbyś rozwinąć wypowiedź? Dlaczego? Ta rama jest lepsza? Czytałem średnie opinie o tych tarczówkach w RC 500, może lepiej wziąć zwykłe na dual pivocie? Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zwykle ścierają obręcz która z czasem trzeba wymienić. Te tarczowe w 500 hamują wystarczająco dobrze. 500tka ma też lepszą korbe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi