UniTop Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Witam Szykuję się do zakupu nowego roweru w cenie 4000-5000zł max. Od kilkunastu lat rekreacyjnie(dojazd do pracy rowerem to ostateczność)używam roweru górskiego marki Kross model B 250 z 2004r. (koła 26" , rama 19,5) który podarowali mi rodzice na urodziny. Rower służył mi wiele lat, ale zawsze miałem z nim problemy odnośnie rozpędzania się, utrzymania prędkości i samej wagi roweru. Nie znałem się na rowerach, a tym bardziej rodzice, którzy kupili to co było najbardziej popularne w tamtym czasie. Postanowiłem jednak, że czas na zmiany i proszę o pomoc w wyborze. Myślałem, że najbardziej odpowiadać mi będzie rower typu "cross", ale nie mam całkowitej pewności. Zastanawiałem się także nad rowerem typu "gravel". Mam wzrost 170cm, więc myślę że rama 19 byłaby ok? Typ terenu W 70% poruszam się po asfalcie i chodnikach, a 30% to utwardzona ziemia, ścieżki polne i leśne.(Najgorzej jak wjedzie się nagle w piach...) Odległości Zazwyczaj odległości które pokonuję to ok. 10km, od czasu do czasu zdarzają się przejażdżki 20-40km max. Na wycieczkę do 100km musiałbym bym mieć na prawdę dobry powód ,ale nie wykluczam takich tras. Kolor roweru Najlepiej jakieś odcienie szarości, grafit, ewentualnie jakieś khaki. Moje propozycje: - UNIBIKE XENON GTS 2019r. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi