Szymex Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem roweru w cenie około 2500zł, po szperaniu w internecie i na forum zdecydowałem trochę dorzucić i szarpnąć się na tego Vipera i tu się zaczyna mały problem gdyż nie bardzo mam gdzie się do roweru przymierzyć, więc muszę was poprosić o pomoc w wyborze rozmiaru ramy, może jest tu jakiś właściciel tego roweru o podobnych parametrach co moje :D, mój wzrost to 183 a wysokość krocza(nie długość wewnętrzna nogi) to 86cm, jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe informację to chętnie się pomierzę :P. Dodam tylko że zastanawiałem się również nad giant roam 1 i tego miałem okazję "przymierzyć" i wersja L zdawała się za duża, po prostu w momencie skręcania brakowało mi trochę zasięgu wiec ostrzejsze skręty nie wchodziły w grę. Z góry wszystkim dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza
Andrzej40 Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Cześć, mój wzrost to 182 cm a przekrok 82 cm. Wybrałem rozmiar 19 cali i jestem zadowolony. Przy 21 górna rura była dla mnie zdecydowanie za wysoka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Szymex Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź, teraz pogłębiłeś moje wątpliwości co do 21" ramy :P no niby przekrok mam delikatnie większy ale te parę cm raczej nie zrobi różnicy, muszę chyba iść do sklepu i wypróbować jakiś inny rower z podobnym przekrokiem co ten viper ;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi