Faurin Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Cześć! Przymierzam się do zakupu powyżej podanego spartacusa - proszę o poradę jaki w takim wypadku wybrać najlepiej rozmiar. Po wstępnym researchu zauważyłem, że lepiej podpytać tutaj, niż u nich w BOKu, więc stąd mój wątek. :) http://allegro.pl/rower-spartacus-cross-4-0-alivio-9s-blokada-gratis-i6874153525.html#thumb/2 Mam 186 wzrostu i przekroku 87 cm. Producent podaje, że już bym się łapał na 21", jednak wolę jeszcze Was podpytać, czy z Waszego doświadczenia lepiej przy takich wymiarach wziąć 19", czy 21"? Jeżeli pojawiłyby się jakieś sugestie odnośnie innego modelu, z chęcią przyjmę, jednak proszę też o udzielenie rady z rozmiarem. Odnośnik do komentarza
Daniel85 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Myśle ze spokojnie celuj w 19 cali forumowicze pisali juz dosc czesto ze Vellbergi,Spartakusy,Kandsy maja zawyżana rozmiarowke ramy.Ja mam podobny wzrost do Ciebie i wziałem Vellberga 19 cali i jest ok 21 byłby za duzy. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jesteś przy górnej granicy, jednak mimo wszystko 19 bo 21 faktycznie może okazać się za duża. Zerkałeś i obliczałeś wg danych producenta czy innych kalkulatorów? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi