Dzahew Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam Znalazłem sobie taki rower: http://allegro.pl/rower-28-meski-trekkingowy-wagant-1-romet-2-kolory-i6760875289.html Chciałbym się dowiedzieć czy opłacalne jest kupno takiego rowera niechciałbym przepłacać tylko ze względu na markę. Sprawa dosyć pilna. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Do czego Ci jest ten rower potrzebny ? Żeby jeździć po piwo do sklepu, czy bardziej ambitny cel? potrzebny Ci rower z bagażnikiem ? Odnośnik do komentarza
Dzahew Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Do czego Ci jest ten rower potrzebny ? Żeby jeździć po piwo do sklepu, czy bardziej ambitny cel? potrzebny Ci rower z bagażnikiem ? Rower jest potrzebny do codziennych dojazdów do pracy, około 5km w jedną stronę. Jeździć będę przez park i trochę po asfalcie. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Czyli przyda się przyzwoity osprzęt, który się nie rozleci po kilku miesiącach. Ile chcesz wydać max. ? Do Twoich celów i w tym przedziale cenowym polecałbym rower z kasetą zamiast wolnobiegu, sztywnym widelcem i bez całego balastu trekkingowego. chyba że zależy Ci na bagażniku? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6740103894 Zapytaj, czy nie sprzedają Ci ten model o 100zl taniej z sztywnym widelcem (Jest model V1 z sztywnym i amorkiem, gdzie z sztywnym jest 100zl tanszy) tego modelu nie polecam, bo nie polece nic na wolnobiegu, ale wyższy model V2 juz się lepiej prezentuje i ma starą sprawdzoną przyzwoitą przerzutkę acera. Wtedy będziesz miał Jako taki sprzecik, który posluży Ci do dojazdu do pracy i nie będzie ważył 17kg tak jak ten romet.. 17 kg to sporo. Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 przeczytałem w Twoim drugim poscie że zalezy Ci na lampkach. Zadnych lamp na ,Dymano', czy prądnicę w piascie.. Lepiej założyć lamki na baterie, a nie generować dodatkowy opór. Nie wiem jak dynamo, ale ja ostatnio rozbebeszyłem piastę z prądnicą w jednym rowerze, bo piasta generowała spory opór. Odnośnik do komentarza
Dzahew Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Rower będę kupować na raty dlatego szukam tylko i wyłącznie allegro (raty 0%) nie mam do końca ustalonego budżetu ale nie chciałbym wydawać dużo ponad tysiąc złoty ze względu na to że rower podczas pracy będzie stał na dworze. Co do lampek napisałem że mi zależy dlatego że będę jeździć z samego rana i wracać w nocy (praca II zmianowa) ale tutaj mogę użyć lampek na baterie. Co do bagażnika nie będzie mi zbytnio potrzebny. Co do tego roweru który poleciłeś to rozumiem że mam zrezygnować z amortyzatora i poprosić aby wstawili mi sztywny widelec? Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Tak, bo amortyzatory w rowerach za 2k lub nawet czesto droższych są kiepskiej jakośći, zle tłumią nierówności i są bardzo ciężkie. Polecam sztywny, bo sam zmieniłem i polecam bardziej rower lžejszy niż z ciéżkim amorem z przodu. Dzieki temu może zaoszczędzisz też 100zł. Odnośnik do komentarza
Dzahew Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dzwoniłem do tego sklepu i niestety nie wymienią mi amortyzatora na sztywny widelec. Jesteś w stanie polecić coś innego czy brać tego z amortyzatorem? Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Jak Cię stać to bierz tego z amorkiem, ewentualnie ktoś na forum wspominał o sprzedawcy, który się godzi na takie coś. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 O ile się nie mylę, to jest już jeden bardzo podobny wątek na forum odnośnie wyboru roweru w tej kwocie na dojazdy do pracy, polecam poczytać bo podawaliśmy tam swoje typy: https://roweroweporady.pl/f/topic/1884-rower-do-pracy-1000-1500zl/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi