bodzioddz Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Witam serdecznie. Proszę o podpowiedź jaki model korby wybrać, aby zamienić obecną,czyli Sora FC-R453 50/39/30. Obecna konfiguracja; przerzutka/przód Sora FD 3503 przerzutka/przód Sora RD 3500 kaseta Tiagra CS-HG50 12-27 9 rzędów łańcuch CN-HG 53 Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wmienić na nowszą korbę sora 9rzędów. Stara chyba na octalinku? Najlepiej wpisać w alledrogo: 50 39 30 sora i kupić. Ocywiścienowszy model na Hollowtech 2. do tego łożyska suportu. Odnośnik do komentarza
bodzioddz Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wmienić na nowszą korbę sora 9rzędów. Stara chyba na octalinku? Najlepiej wpisać w alledrogo: 50 39 30 sora i kupić. Ocywiścienowszy model na Hollowtech 2. do tego łożyska suportu. Znalazłem i bardzo dziękuję. Jutro zamawiam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Janao Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Hollowtech da Ci większą sztywność i zapewniam że zauważysz różnicę. Skoro już kuoujesz nową korbę to poczytaj też na temat długości ramion. To że np. obecnie miałeś 175mm to nie znaczy że dobrze. Odnośnik do komentarza
Hrabia126 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam wczoraj starałem się wymienić nowa korbę w systemie z zewnętrznymi łożyskami wszystko się udało, ale mam wątpliwość czy dokonałem poprawnego montażu. Wszędzie w instrukcjach montażowych jest napisane ze w przypadku mufy suportowej 68 mm powinno się założyć 2 podkładki po stronie napędowej i jedną naprzeciw, ale w moim zestawie korby alivio z suportem otrzymałem 4 podkładki. 2 o tej samej grubości, jedna troszkę węższą i 1 bardzo cieniutką. Nie do końca jestem pewny w jaki sposób powinienem dać te podkładki. Ma ktoś jakieś sugestie jak to powinno być zamontowane? Na chwile obecną zamontowałem 2 węższe podkładki po stronie przeciwnapędowej nwn czy tak jest poprawnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi