Maniek4 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Jestem już po pierwszych jazdach na moim nowym sprzęcie. Jeździłem w ciężkich warunkach, w średnio ciężkim terenie. Nie mogę porównać aluminium do karbonu bo na poprzednim rowerze ( również Cube ) przejechałem tylko sezon. Była to wersja bardziej ścieżkowa ( jestem po długiej przerwie w jeździe rowerowej wiec na temat sprzętu na którym jeździłem wcześniej nie będę się wypowiadał ). Co do samego Cube Reaction Pro muszę powiedzieć ze jeździ się bardzo przyjemnie. Rower jest bardzo zwinny, wygodny, stabilny. Rama karbonowa dużo lepiej wykonana od aluminiowej ( bez tych widocznych łączeń ). Przy ostrych wertepach nie mam wrażenia ze każda dziurę, kamień czy korzeń, przyjmuje na kręgosłup. Nie mam jakiegoś super drogiego siodełka a nie wracam z przejażdżki obolały ( wydaje mi się ze to zalety karbonu ).Nie miałem jeszcze żadnego poważnego wypadku wiec nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat wytrzymałości węglowej ramy. Opinie na tematy dokręcania śrub itp.moim zdaniem wydają się trochę przesadzone. Tylna opona napewno pójdzie do wymiany, obłocona ma słaba przyczepność i strasznie ślizga się na korzeniach. Widelec Rock Shox Recon Silver TK Air jak na teraźniejsze moje potrzeby jest wystarczajaco dobry. Napęd Xt 2x11, rewelacja, przezuca biegi tak jak ja tego chce. Hamulce Shimano Deore BR-M615 Hydr. (180/160), jak narazie żadnych problemów, bardzo dobre. Moja opinia jak wspomniałem wcześniej jest widziana oczami amatora, jeżdżę dużo, głównie w terenie, zdecydowałem się na karbon bo cena była naprawdę atrakcyjna a model aluminiowy który miałem zamiar kupić sprzedał się ( w innych sklepach był już droższy a ja miałem wyznaczona sumę ktorej nie chciałem przekroczyć ). Padło na Cube bo już jeździłem na rowerze tej marki, a po przeglądzie internetu, gdzie wybór rowerów na ta chwile jest naprawdę ogromny, ciężko było by mi kupić rower innej firmy z takim osprzętem za takie pieniądze i to jeszcze z ramą karbonowa. Jak narazie jestem bardzo zadowolony, najchętniej bym jeździł codziennie, ale zobaczymy jak to będzie dalej. Odnośnik do komentarza
Dawid890 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź. Planujesz wystartować w jakiś zawodach? Odnośnik do komentarza
Maniek4 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Chciałbym, nie wiem czy uda mi się w tym roku, ale jest taki plan, najpierw muszę się wjeździć dobrze, potrenować i jak już kondycja będzie lepsza to wtedy czemu nie Odnośnik do komentarza
Dawid890 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Na początku zaopatrz się w dobre buty zatrzaskowe i oddychającą odzież. Nie musisz od razu startować w jakiś pro zawodach. Jak już wystartujesz to zobaczysz jakie to ekscytujące. Podejrzewam, że każdy z nas się bał pierwszego startu. Trzymam za ciebę kciuki. Odnośnik do komentarza
Maniek4 Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Dzięki za radę! To nie chodzi o strach, tylko nie chce zaczynać czegoś, czego mogę nie skończyć z powodu np słabej kondycji. Zacząłeś poszukiwania nowego roweru ? Odnośnik do komentarza
Dawid890 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Myślałem nad składaniem z nowych i używanych części. Jak podliczyłem wszystkie koszty to wyszło mi 7tys zł. Troche za drogo moim zdaniem. Jestem w stanie wydać max 6 tys zł. Pomyślę też nad używkami do 5 tys zł. Taniej już by było naprawić zepstuty karbon niż kupywać droższy rower. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi